V našem pivovaru vaříme pivo přímo ze základních surovin – vody, sladu, chmele a kvasinek. Naše pivo si vaříme doma jednoduše v hrncích. Často vaříme podle cizích receptů z Pivařky a od ostatních domácích sládků, ale máme i naše vlastní upravené verze. Vyrábíme várky o objemu 25 l. Tenhle objem má několik výhod. Zaprvé, všechno se vejde do v trochu větších hrnců, které lze přesouvat manuálně. Za druhé můžeme střídat různé styly a chutě podle aktuální nálady, aniž bychom museli přemýšlet nad tím, kdo to bude pít… A to nás baví nejvíce. Kromě několika stálic, které se osvědčily a které vaříme opakovaně, zkoušíme hlavně různé varianty pivních stylů. Zvláště pak těch, které se u nás moc nedostanou.

Mezi naše stálice patří klasický prémiový český ležák Štolba, Red IPA, Kveik Erna a od návratu z Belgie i různé druhy belgického piva jako Mnich. Z těch nárazových jsou to například různá pšeničná piva, žitná piva, bylinná piva nebo stout. Jednotlivá piva jsou popsána v rubrice Naše piva.

Kromě vlastního piva jsme se také pustili do včelaření s naprosto jednoduchým cílem: uvařit si svou vlastní domácí medovinu. Jak včely, tak samotná medovina ale potřebují hodně času. Proto na první výsledky teprve čekáme. I tak je zatím představíme v rubrice Naše medoviny.